Αφετηρία-διαδρομές

Η αφετηρία εκκίνησης είναι η μαρίνα του Δέλτα Φαλήρου, ενώ οι προτεινόμενοι προορισμοί και οι αντίστοιχες διαδρομές μπορούν να επιλεγούν ή να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις υφιστάμενες καιρικές ή άλλες συνθήκες. Αλλαγές στο λιμάνι αφετηρίας ή κατάληξης μπορούν να γίνουν κατόπιν συνεννόησης με κάποιο επιπρόσθετο κόστος ανά περίπτωση.

Ενδεικτικό πρόγραμμα μιας εβδομαδιαίας εξόρμησης:
Τετάρτη, 12:00 απόπλους για Επίδαυρο, διάρκεια ταξιδίου 3 ώρες και 30 λεπτά.
Πέμπτη, απόπλους το μεσημέρι, πλεύση μιας ώρας, κολύμπι στο νησί Αγκίστρι. Το απόγευμα πλεύση 2 ωρών, προσέγγιση στον Πόρο.
Παρασκευή πρωί, πλεύση μιας ώρας, στάση για κολύμπι στις νησίδες Τσελεβίνια. Το μεσημέρι πλεύση άλλες δύο ώρες, άφιξη στην Ερμιόνη, βόλτα στο δάσος από προσβάσιμη διαδρομή.
Σάββατο πρωί απόπλους για τις Σπέτσες, πλεύση μιάμιση ώρα, πέρασμα ανάμεσα από Σπέτσες-Σπετσοπούλα, μπάνιο σε μαγευτικό κόλπο. Το απόγευμα πλεύση δυόμιση ώρες, κατάπλους στην Πλάκα Λεωνιδίου.
Κυριακή πρωί, πλεύση 2 ωρών προς Πόρτο Χέλι, στάση για κολύμπι στην Χηνίτσα. Το απόγευμα κατάπλους στην Ύδρα μετά από πλεύση δυο ωρών.
Δευτέρα πρωί, πλεύση 2 ωρών προς παλιό Ρώσικο Ναύσταθμο του Πόρου, κολύμπι, το απόγευμα πλεύση άλλων 2 ωρών, κατάπλους στην Πέρδικα της Αίγινας.
Τρίτη, απόπλους για νησίδα Μονή, μπάρμπεκιου στην παραλία, το απόγευμα πλεύση 3 ωρών, κατάπλους στην Αθήνα.

Κατά την διάρκεια της πλεύσης θα γίνεται πρακτική εξάσκηση της ιστιοπλοΐας από τους συμμετέχοντες, ενώ στους προορισμούς θα διδάσκονται ωριαία θεωρητικά μαθήματα Ιστιοπλοΐας, Ναυτιλίας, Προσανατολισμού και Μετεωρολογίας.
Στους προορισμούς θα υπάρχουν επισκέψεις στα αξιοθέατα της περιοχής, ενδεικτικά αναφέρονται το καταφύγιο αγρίων ζώων της Αίγινας, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το Μουσείο της Ύδρας κλπ.

Comments are closed.