Πρόγραμμα ιστιοπλοΐας για όλους

Η ιστιοπλοΐα, η αναψυχή και το παιχνίδι στην θάλασσα, βελτιώνουν την υγεία - τόσο την ψυχική όσο και την σωματική. Διδάσκουν σημαντικά μαθήματα ζωής για το σεβασμό και τη συνεργασία. Προωθούν την ισότητα για όλους και γεφυρώνουν τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων.

Μέχρι τώρα, οι διακοπές και οι δραστηριότητες με ιστιοπλοϊκά σκάφη απευθύνονται κυρίως στους ανθρώπους από 25-45 ετών, χωρίς μικρά παιδιά, χωρίς προβλήματα στην όραση ή την ακοή, στους σωματικά ικανούς.

Η εταιρεία μας, γνωρίζοντας την θεραπευτική και την «κοινωνικοποιητική» αξία της αναψυχής, στο πλαίσιο της δραστηριότητας της για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, των ανθρώπων με ανικανότητες ή αναπηρίες, όσων είναι παραδοσιακά αποκλεισμένοι από αυτές τις δραστηριότητες, προσφέρει σε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους και με αναγνωρισμένους εκπαιδευτές, «Ιστιοπλοϊκές Εξορμήσεις» από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο κάθε χρόνου.

Στόχοι του προγράμματος αυτού είναι η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου όλων των ανθρώπων επί ίσοις όροις, η γνωριμία με τις ελληνικές θαλάσσιες ομορφιές, η ανακάλυψη εναλλακτικών τρόπων διακοπών, η εκπαίδευση και η δημιουργία ενδιαφερόντων για την ενασχόληση τους με αθλητικές δραστηριότητες, όπως αυτή της ιστιοπλοΐας.

Όσοι συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τρόπους και δυνατότητες να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, να απαλλαγούν έστω και για λίγο από το περιβάλλον και τα εμπόδια της πόλης, αλλά και να δημιουργήσουν φιλίες και γνωριμίες, καλλιεργώντας αξίες όπως αυτές της ομαδικότητας και της άμιλλας.

Τα εμποδιζόμενα άτομα βάσει του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι 42.5% του ελληνικού πληθυσμού:

10% ΑμεΑ. Άτομα με κάθε είδους Αναπηρία.
14% Ηλικιωμένοι 60-74 ετών
6% Υπερήλικες άνω των 75 ετών
11% Νήπια 0-4 ετών και οι συνοδοί των
1,5% Έγκυες γυναίκες

Σας προσκαλούμε όλους να γνωρίσετε τον κόσμο της ιστιοπλοΐας και της θάλασσας.

sailing in the Greek islands for people with mobility impairements

Comments are closed.